Klachten

  • Voel je je lichamelijk of psychisch overbelast? Is het leven je teveel of heb je last van angsten?
  • Is het moeilijk om je grenzen te voelen en aan te geven?
  • Heb je de neiging om overmatig te piekeren en kun je moeilijk voelen wat jij wilt en wat jouw behoeftes zijn?
  • Heb je spanningsklachten of klachten waarvoor geen medische oorzaak gevonden kan worden?
  • Heb je wisselende emoties en moeite om je emoties te reguleren?
  • Ben je vaak moe, lusteloos, onrustig of somber?

Aanbod

Bij therapie denk je vaak aan praten maar er is zoveel meer dan alleen praten over je problemen. Middels verschillende lichaamsgerichte technieken en oefeningen leer je om je bewust te worden van je gevoel, je gedrag en je overtuigingen. Bewust worden is de eerste stap in de therapie om vervolgens door doen er ervaren te komen tot veranderen, accepteren, rouwen, vertrouwen en opbouwen.

In mijn praktijk kun je terecht voor individuele therapie en groepstrainingen. Afhankelijk van de hulpvraag en het proces gebruik ik methodieken vanuit de psychomotorische therapie, de Pessotherapie, de lichaamsgerichte traumatherapie en de schematherapie. Indien nodig werk ik samen met verschillende disciplines zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en coaches.

Het lichaam weet eerder dan ons hoofd of er iets mis is.
Maar meestal luisteren we alleen naar het hoofd.

Kosten en vergoeding

Kosten individuele therapie per uur: 85euro Kosten groepstrainingen 2 1/2 uur: 50 euro

De kosten kunnen (vaak deels) vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Klik hier voor de vergoedingen per zorgverzekeraar. Let op: alleen vergoeding bij de FVB (vaktherapeutische beroepen).

Referenties

Nina

“Neletta heeft iets bijzonders wat je meteen op je gemak stelt. Tijdens de eerste sessie kwamen we samen meteen al tot de kern van hetgeen waarvoor ik contact zocht. De resultaatgerichte behandeling in combinatie met Neletta’s postieve houding & uitstraling, werkte ontzettend motiverend voor mij: Ik had dan ook echt het gevoel dat we ‘samen’ voor mij aan de slag gingen en elke sessie een stap vooruit betekende. Al met al kan ik zeggen dat de behandeling een keerpunt in mijn leven is geweest en de sessies mij de kracht gaven om te incasseren, te verwerken en te groeien als mens.”

Inge

Ik leer steeds en steeds meer om mij veilig en vertrouwd te voelen in contact met mijn lichaam en emoties.  Neletta helpt me met stilstaan, voelen en mijn signalen  serieus te nemen. Ik heb minder lichamelijke klachten, slaap beter en ik durf mijn eigen richting te kiezen

Maarten

Ik ben eerder in cognitieve gedragstherapie geweest maar in de lichaamsgerichte therapie viel alles op zijn plek, herkenning, erkenning en het ervaren van het lichaam. Het betrekken van het lichaam in de therapie was voor mij essentieel. Neletta heeft me het vertrouwen gegeven om echt naar mezelf te mogen luisteren en daar naar te handelen.

logo_nb_wit_cmyk

nelettabouwman@me.com
www.nelettabouwman.nl
+31 6 18 81 34 16