Ervarings-lichaamsgerichte groeptraining

Vanaf september 2022 start er weer een ervaringsgerichte-lichaamsgerichte trainingsgroep. De intakegesprekken voor de groep vinden plaats in de maand voor de start van de groep. In 10 bijeenkomsten worden er verschillende lichaamsgerichte oefeningen aangeboden. Stress, emotionele problemen, depressie of angst veroorzaken spanningen in je lichaam. Dit kan zich letterlijk vertalen in lichamelijke klachten zoals moeheid, lusteloosheid of pijn in de rug. Het kan zich ook vertalen in piekeren, somberheid en geïsoleerd raken of dat je overspoeld wordt door emoties. Alleen het praten hierover kan soms onvoldoende helpen om ook daadwerkelijk verandering in je leven te geven. Soms weet je wel hoe het zit of hoe het anders zou moeten, maar het lukt niet om het anders te doen als je je kwetsbaar voelt of je herkent de signalen te laat. Lichaamsgerichte therapie kan je hierbij helpen om te leren met gevoelens om te gaan en om eerder je grenzen te leren herkennen en hoe je daar op een voor jou passende manier mee om kunt gaan.

Voor wie

Wanneer je psychisch of lichamelijk overbelast bent doordat je je grenzen niet goed kunt voelen en/of aangeven. Wanneer je neigt tot overmatig denken en piekeren en je daardoor moeilijk in contact kunt komen met je gevoelens en verlangens. Wanneer je lichamelijke klachten hebt die stress gerelateerd zijn. Wanneer je je vaak moe, lusteloos en somber voelt.

IN DE  BIJEENKOMSTEN WORDT GEWERKT AAN:
In de eerste 4 bijeenkomsten leer je: bewustwording en vertrouwd te raken met je lichamelijke signalen en hun betekenis. Welke gedachten en emoties maken dat je blokkeert en belemmeren je om in actie te komen?
In de bijeenkomsten 5 t/m 9 leer je: Het opdoen van corrigerende emotionele ervaringen. Wat heb jij nodig om je vrij te voelen en in beweging te komen? Aan de hand van de 5 basisbehoeftes steun, bescherming, begrenzing, voeding en plek kun je ervaren hoe je met meer vertrouwen, stevigheid en eigenheid in het leven kunt staan.
De laatste bijeenkomst gaat over: Integratie naar het dagelijks leven. Van inzicht en voelen naar actie. Het ‘aan den lijve ervaren’ leren vormgeven in je leven.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit 6-7 deelnemers.

Wanneer
Woensdagavond van 16.30 uur tot 19.00 uur.Waar
Psychologen Groepspraktijk Amsterdam. Rustenburgerstraat 142 a-c 1073 GJ Amsterdam.

Aanmelding graag bij:
Drs. Neletta Bouwman, Pessotherapeut, Bewegingswetenschapper, Psycho-motorisch therapeut.

Email: nelettabouwman@me.com
Tel: 06-18813416

Kosten
Ik werk als zzp’er bij Psygro, een erkende GGZ zorginstelling. De therapie wordt vergoed binnen de basiszorg of specialistische zorg afhankelijk van de psychiatrische diagnose.

Wanneer er geen sprake is van een psychiatrische diagnose of wanneer je geen diagnose wilt zijn de kosten 600 euro, inclusief intake. Door een groot deel van de zorgverzekeraars worden deze kosten deels vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de PMT (psychomotorische therapie) of FVB (federatie vaktherapeutische beroepen).

Het lichaamssignaal is een wegwijzer naar een gevoel, een ervaring, een verlangen en een weg naar het echte zelf.

In verband met Covid-19 zijn er de komende maanden geen ademworkshops en individuele ademsessies

Neletta_Bouwman_Coaching_Therapie_Nieuws

Mogelijk geven we vanaf september 2022 weer Transformational Breath® workshop, waarin je je ademruimte kunt vergroten. We organiseren deze events bij Het centrum Noord-Straalt. Wij zijn Annette Fehse en Neletta Bouwman, twee gecertificeerde en ervaren Ademcoaches- en trainers en we geven op aanvraag ook individuele sessies in onze eigen praktijkruimtes. Voor meer informatie over de ademmethodiek kun je op mijn website kijken onder coaching of www.tranformationalbreath.nl

Plaats: Noord straalt, TT Vasumweg 24A (bij het NDSM- terrein), Amsterdam Noord.

Datum en tijd: De eerste maandagavond van de maand. We beginnen om 19.30 uur. Voor de data in 2020 zie de agenda onder het kopje coaching. De agenda staat helemaal onderaan de pagina. Voor het opgeven de data aanklikken en je kunt betalen via de betaallink. De kosten zij 49,50 euro.

Meer nieuws volgt binnenkort.

logo_nb_wit_cmyk

nelettabouwman@me.com
www.nelettabouwman.nl
+31 6 18 81 34 16