Wandelcoaching zet ik vaak in wanneer er sprake is van werkgerelateerde stress en burn-out.

Ademcoaching staat meer in het kader van zelfontwikkeling en het bloot leggen van ons intrinsiek verlangen. Het is voeding voor de ziel.

Onze adem zegt veel over hoe we in het leven staan en wat onze patronen zijn. We zeggen zoals we leven ademen we en andersom. Ik werk vanuit de Transformationeel Breath, diepe ontspanningsademhaling technieken en hartcoherentie. Afhankelijk van de hulpvraag en de behoefte van het lichaam, wordt er gekozen voor een bepaalde techniek. Door omstandigheden zijn we soms afgedwaald van onze natuurlijke ontspanning en weer leren vertrouwen op onszelf en het leven verminderd beperkende patronen en fysieke spanningen en klachten.

We zoeken de stilte op in de adem en de natuur. In de stilte is er veel hoorbaar.

Voor wie?

Ademhalen doen we allemaal. Je kunt een specifieke hulpvraag hebben bv  ‘ik wil meer zelfvertrouwen hebben’ of ‘ik wil meer leren om vanuit mijn gevoel te leven ipv vanuit mijn hoofd’. Ook kan het dat je vraag minder specifiek is en je wat meer ontspanning of energie wilt in je leven. De adem is er altijd en kan je altijd ondersteunen in wat je werkelijk wil of niet meer wil.

 

Hoe werkt het?

Transformationale breath is een krachtige en zelfhelende ademtechniek waarbij je leert je hele ademsysteem open te stellen. We bespreken eerst waar je voor komt ‘ademen’ en dan starten we een ademsessie waarbij je 3/4 uur verbonden ademhaalt. Tijdens dit deel wordt er niet gepraat. De sessie wordt ondersteund door muziek en verschillende Tbr technieken om de adem te openen. Na de sessie is het belangrijk om de tijd te nemen om het ervarene te integreren.

Bij de diepe ontspanningsademhaling technieken wordt er gebruik gemaakt van hartcoherentie en dikshoorn ademhalingstechnieken

Wat levert het veranderen van je ademhalingspatroon op?

Op fysiek niveau krijg je meer energie, voel je meer ontspanning en kunnen vage lichamelijke klachten verminderen. Op emotioneel/mentaal niveau vinden verschuivingen plaats van beperkende of veeleisende gedachten naar  gedachten die veel meer ruimte en vrijheid geven. Emoties worden helder en kunnen integreren/transformeren in plaatst van dat emoties zich vastzetten in het lichaam (gestolde energie). Er komt ruimte voor gevoelens van openheid, verbinding en blijheid.

Kosten en vergoedingen.

Individuele adem- of wandelcoaching: 105 euro (exclusief btw) per uur. Wandelcoaching wordt vaak vergoed door de werkgever bij dreigende, gedeeltelijke of volledige uitval door werkgerelateerde stress.

Wandelcoaching vindt plaatst in een van de parken in Amsterdam. Deze coaching sessies duren een uur. Vaak geef ik een traject van 4-8 keer.

Een ademsessie duurt tussen de 90 en 120 minuten en kost 150 euro (exclusief btw). Afhankelijk van je zorgverzekeraar worden individuele trajecten (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket. Voor meer informatie over de vergoeding bij jou zorgverzekeraar http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie.  Let op alleen vergoeding bij de FVB (federatie vaktherapeutische beroepen). Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden tot vergoedingen dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Werkplek

Referenties

Petra

Ik wist niet dat de adem zoveel te vertellen had over mijzelf. Neletta is een betrokken en prettige ademcoach die mij duidelijk vertelde wat het veranderen van mijn adempatroon mij kan opleveren. Het overgeven aan dit proces heeft mij heel veel gebracht.

Astrid

Neletta is een fijne adem coach. Ze voelt intuïtief heel goed aan wat ik nodig heb. Door Neletta heb ik pas echt leren ademen en werd ik mij bewust waar mijn angst en pijn zat.

Wouter

Ik heb heel veel gehad aan het wandelcoachingstraject. Het doen van oefeningen in de natuur is heel direct en gelijk toepasbaar op de werkvloer. Ze sloot goed aan bij mijn hulpvraag en ik ben mij veel meer bewust geworden van mijn patronen en valkuilen en ik kan ander gedrag inzetten zodat ik meer de regie heb.

logo_nb_wit_cmyk

nelettabouwman@me.com
www.nelettabouwman.nl
+31 6 18 81 34 16