Transformational Breath en diepe ontspanningsademhaling technieken

Onze adem zegt veel over hoe we in het leven staan en wat onze patronen zijn. We zeggen zoals we leven ademen we en andersom. Ik werk vanuit de Transformationeel Breath, diepe ontspanningsademhaling technieken en hartcoherentie. Afhankelijk van de hulpvraag en de behoefte van het lichaam, wordt er gekozen voor een bepaalde techniek. Door omstandigheden zijn we soms afgedwaald van onze natuurlijke ontspanning en weer leren vertrouwen op onszelf en het leven verminderd beperkende patronen en fysieke spanningen en klachten.

Zoals we ademen,
zo leven we!

Voor wie?

Ademhalen doen we allemaal. Je kunt een specifieke hulpvraag hebben bv  ‘ik wil meer zelfvertrouwen hebben’ of ‘ik wil meer leren om vanuit mijn gevoel te leven ipv vanuit mijn hoofd’. Ook kan het dat je vraag minder specifiek is en je wat meer ontspanning of energie wilt in je leven. De adem is er altijd en kan je altijd ondersteunen in wat je werkelijk wil of niet meer wil.

 

  • bij overbelasting
  • overmatig piekeren
  • (Onverklaarbare) fysieke klachten, spanningsklachten
  • slaapproblemen
  • vermoeidheidsklachten

Hoe werkt het?

Transformationale breath is een krachtige en zelfhelende ademtechniek waarbij je leert je hele ademsysteem open te stellen. We bespreken eerst waar je voor komt ‘ademen’ en dan starten we een ademsessie waarbij je 3/4 uur verbonden ademhaalt. Tijdens dit deel wordt er niet gepraat. De sessie wordt ondersteund door muziek en verschillende Tbr technieken om de adem te openen. Na de sessie is het belangrijk om de tijd te nemen om het ervarene te integreren.

Bij de diepe ontspanningsademhaling technieken wordt er gebruik gemaakt van hartcoherentie en dishoorn therapie.

Wat levert het veranderen van je ademhalingspatroon op?

Op fysiek niveau krijg je meer energie, voel je meer ontspanning en kunnen vage lichamelijke klachten verminderen. Op emotioneel/mentaal niveau vinden verschuivingen plaats van beperkende of veeleisende gedachten naar  gedachten die veel meer ruimte en vrijheid geven. Emoties worden helder en kunnen integreren/transformeren in plaatst van dat emoties zich vastzetten in het lichaam (gestolde energie). Er komt ruimte voor gevoelens van openheid, verbinding en blijheid.

Kosten en vergoedingen.

Individuele coaching: 80 euro (exclusief btw) per uur. Een ademsessie duurt tussen de 90 en 120 minuten en kost 105 euro (exclusief btw). Afhankelijk van je zorgverzekeraar worden individuele trajecten (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket. Voor meer informatie over de vergoeding bij jou zorgverzekeraar http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie.  Let op alleen vergoeding bij de FVB (federatie vaktherapeutische beroepen). Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden tot vergoedingen dan kun je altijd contact met mij opnemen. De vergoedingen gelden niet voor de workshops. Wanneer je je wilt inschrijven voor een workshop graag opgeven middels onderstaande agenda. NB Op de telefoon is de agenda zichtbaar in de horizontale stand.

Werkplek

Referenties

Petra

Ik wist niet dat de adem zoveel te vertellen had over mijzelf. Neletta is een betrokken en prettige ademcoach die mij duidelijk vertelde wat het veranderen van mijn adempatroon mij kan opleveren. Het overgeven aan dit proces heeft mij heel veel gebracht.

Astrid

“Neletta is een fijne adem coach. Ze voelt intuïtief heel goed aan wat ik nodig heb. Door Neletta heb ik pas echt leren ademen en werd ik mij bewust waar mijn angst en pijn zat.”

Astrid

“Neletta is een fijne adem coach. Ze voelt intuïtief heel goed aan wat ik nodig heb. Door Neletta heb ik pas echt leren ademen en werd ik mij bewust waar mijn angst en pijn zat.”

logo_nb_wit_cmyk

nelettabouwman@me.com
www.nelettabouwman.nl
+31 6 18 81 34 16