Neletta Bouwman

Ik ben afgestudeerd aan de faculteit voor Bewegingswetenschappen. Mijn interesse voor het werken in de hulpverlening was gewekt en ik ben gaan werken als psychomotorisch therapeut. Sinds 1992 ben ik werkzaam als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg. De eerste jaren bij GGZ- Delfland en daarna 18 jaar bij het Sinaicentrum (psychotrauma centrum) in Amstelveen. Naast mijn werk in loondienst ben ik in 2006 een eigen praktijk gestart. Deze praktijk is uitgegroeid tot een fulltime praktijk en vanaf 1 december 2017 werk ik volledig in mijn eigen praktijk. Ik hou van diversiteit en samenwerking met verschillende disciplines en in mijn eigen praktijk heb ik dat kunnen vormgeven. In samenwerking met Psychologen Groepspraktijk Amsterdam en Psygro kunnen we een multi-disciplinair aanbod bieden. Ik geniet van het werken in mijn eigen praktijk omdat ik de klant centraal kan stellen en met hem en haar kan kijken wat op dat moment het beste aansluit bij de hulpvraag. Door mijn brede ervaring met PTSS klachten, persoonlijkheidsproblematiek en stemmingsklachten kan ik verschillende methodieken inzetten die aansluiten bij de klant.

In de loop van mijn leven, ben ik steeds meer onder de indruk geraakt van het lichaam en de kennis die het lichaam in zich draagt om tot heling te komen. Door te leren luisteren naar het lichaam en door het lichaam te volgen ontstaat er een enorm potentieel tot heling op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. De laatste jaren heb ik mij verdiept in het helend vermogen van de ademhaling en dit heeft mij nog meer doordrongen van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Ik ben bij verschillende beroepsverenigingen geregistreerd en volg regelmatig bij- en nascholing om mijn kennis verder uit te breiden. Het is prachtig om mijn kennis op het gebied van het lichaam en de psychologie te kunnen delen met mijn klanten. Ik leer ook van de ervaringen van mijn klanten waardoor therapie voor beiden verrijkend is en blijft.

Het gevoel is de taal van de ziel.

neletta_profiel_nb

Registraties

  • Senior geregistreerd vaktherapeut in het Register voor Vaktherapeutihsche beroepen
    (SRVB, registratienummer 2619).
  • Lid van de Nederlands Vereniging voor Psychomotorische therapie (NVPMT)
  • Aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB, Registratienummer: 102619).
  • Aangesloten bij de Vereninging voor Pesso-psychotherapie.
  • Lid van de Transformational Breath® Association.
logo_nb_wit_cmyk

nelettabouwman@me.com
www.nelettabouwman.nl
+31 6 18 81 34 16